zaterdag 26 februari 2011

Onder de blote hemel

Marlies heeft ons dit boek reeds aanbevolen en ook ik vind dit een echte aanrader! Het boek is zowel geschikt voor de emotionele als de verbeeldende lezer: je leeft echt mee met de vier kinderen die de hoofdpersonages van dit boek vormen. Bovendien worden de avonturen zeer gedetailleerd beschreven, waardoor je je alles goed kunt verbeelden. Het is bijna, alsof je deelneemt aan de spannende avonturen van Dicey en de rest!
Mijn beoordeling:

Een prachtig boek, voor kinderen vanaf tien jaar. Het boek is zo geschreven, dat je echt meeleeft met de avonturen en het wel en wee van de vier kinderen. Het is net of je met hen meegaat op avontuur. Cynthia Voight heeft een leuke en vlotte schrijfstijl. Soms wordt er ouderwets taalgebruik gebruikt, wat natuurlijk logisch is gezien het boek in 1981 is geschreven. Het boek is leuk voor zowel jongens als meisjes, omdat er ook zowel jongens als meisjes in het boek voorkomen waarmee je je als lezer kunt identificeren. Spannend, avontuurlijk, zielig en leuk: een geweldig boek om mee weg te kruipen!  De vrouw stak haar droevige, afwezige gezicht door het raampje van de auto.’Zoet zijn, hoor!’zei ze. ‘Horen jullie me? Jullie kleintjes, doen wat Dicey zegt. Hebben jullie het gehoord?’’Ja mamma,’ zeiden ze.” Zo begint het boek; als lezer ben je direct nieuwsgierig naar hoe het verder zal gaan met de moeder en de kinderen.
               “’Wij allemaal samen,’zei Dicey. ‘Dat is voor de Tillermans de enige manier van reizen.’”
Een citaat waaruit blijkt, dat de vier kinderen onafscheidelijk zijn en dat ze alle avonturen gezamenlijk willen beleven. Gedurende het hele boek, blijven ze altijd bij elkaar. Ik ben in ieder geval benieuwd naar het vervolg! Jullie ook?


Groetjes,

Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten