zondag 13 maart 2011

P.S. Ik ben verliefd

Vriens en Oldenhave, P.S. Ik ben verliefd, Houten, Van Holkema & Warendorf, 2007

Samenvatting


Stel: je best een meisje van dertien, je heet Sonia, woont in een internaat en over een paar maanden word je al veertien. Dan kom je in de discotheek jouw idool tegen: de soapster Sander Houtvast. De mooiste jongen van het land, maar hij is al achttien. Dan kan en mag je hem zoenen! Helaas, later op de avond zie je hem niet meer, hij is onbereikbaar. Het enige wat je dan nog van hem ziet is zijn televisieoptreden. Maar je wilt nog maar een ding in je leven: voor altijd bij hem zijn! Hoe pak je dat aan? Je gaat hem een brief schrijven. Je krijgt antwoord! Weliswaar een voorgedrukte brief zoals die naar iedere fan gestuurd wordt. Maar jij houdt vol, jij bent een pitbull. Dan krijg je weer reactie en maakt hij zelfs een afspraak. Maar wie is die gozer eigenlijk? Oké, hij houdt van je (dat garandeert hij je tenminste) maar wat wil hij nou eigenlijk? Je hebt beloofd op hem te wachten tot je achttien bent, want dan is het probleem over. Dan is hij een echte acteur geworden en kan hij met je omgaan. Dan ben je oud genoeg. Tot die tijd kan je elkaar niet zien, want de roddelpers van Privaat is gek smeuïge verhalen. Zijn huis wordt constant bewaakt door fotografen. De kranten staan er straks vol van: Sander heeft relatie met een minderjarige. En toch: waar een wil is, is een weg…

Arme Sonia, ik heb het echt met haar te doen. Wat moet zij zich radeloos voelen omdat zij hem niet kan bereiken, alleen via briefwisselingen. En dat maakt het boek ook leuk om te lezen, in nog geen twee uur heb je het uit én ben je blij dat je die levensfase achter de rug hebt. Hoewel….
P.S. Ik ben verliefd is een uniek geschreven verhaal en waarheidsgetrouw. Eenvoudig taalgebruik en vlot geschreven. De twee auteurs kropen in de huid van de hoofdpersonen door elkaar een jaar lang brieven te schrijven.

Het verhaal zelf is eerder gepubliceerd als een serie columns in het tijdschrift Tina, weekblad voor meiden van 9 t/m 13 jaar.

Gr. Arjan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten